Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Duitse agenten helpen bij drugsactie Vlissingen

Toegevoegd: 16-08-2017, 10.17 uur
De drugsactie vond eind vorige week plaats.
De drugsactie vond eind vorige week plaats.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft afgelopen week met de hulp van enkele Duitse collega's drie personen aangehouden tijdens een drugsactie.


Twee agenten uit het Duitse Krefeld, die tijdens de zomermaanden in Resse assisteren, gingen eind vorige week samen met Nederlandse collega's in burger op pad. De twee werden op straat in Vlissingen aangesproken door straatdealers. Met hulp van het flexteam van de politie konden in korte tijd drie personen worden aangehouden. Eén van hen bleek een gebiedsverbod te overtreden.

De drie zijn overgebracht naar Torentijd. De politie hoopt dat de actie de overlast als gevolg van straatdealers en drugstoerisme tegengaat. Dit is ook de reden dat de politie openlijk communiceert over de inzet van de Duitse agenten.

“Als dealers weten dat een Duitse toerist ook een Duitse politieagent kan zijn, dan denken ze wel twee keer na. Wat er hopelijk weer voor zorgt dat de overlast afneemt. Dat is uiteindelijk het doel”, zo laat de politie via Facebook weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (18-8-2017 om 12:49)
Wanneer realiseert men zich nu toch eens dat dit een verloren strijd is. Er is al sinds het begin van de mensheid behoefte aan stimulerende middelen, die behoefte krijg je nooit weg, handel hier dan ook gewoon naar. Laten we proberen dat enorme dogma eens achter ons te laten. Legaliseren, regulieren, voorlichting en hulp waar nodig is aanbieden. Is goed voor de schatkist, meer grip op het softdrugs gebruik door de overheid en heeft justitie weer eens tijd voor belangrijkere zaken.
Kaat (17-8-2017 om 09:36)
T is positief dat samenwerking dit oplevert. Helaas word de plek binnen no time opgevuld door de volgende runner of ingenomen door een ander, Dweilen met de kraan open.
Ook een Vlissinger (16-8-2017 om 23:13)
Dit is goed nieuws !!! Blijven aanpakken hoe dan ook willen onze stad terug ! Fijn dat de Duitse Politie ons korps komt leren hoe je dat aan moet pakken Hulde !!!
Peet (16-8-2017 om 15:04)
Niet zo onlogisch praten beste mensen.. Deze dealertje's pakken klinkt leuk maar helpt niet hé zij kopen het bij de grote jongens die er het echte geld mee verdienen, dit is peanuts.. Na hun staan er weer 100 klaar die geld willen verdienen, je moet ze volgen en zenders geven en net zolang in de gaten houden tot je de gebruikers de dealers EN de grote leveranciers kan pakken.. Dit is maar 2 dagen rust dan staan er weer nieuwe !!!
Tom Helgers (16-8-2017 om 12:29)
Goede actie van de politie! Kost zo bijna niets, die Duitse agente zijn toch al in Zeeland! Aanpakken die vuillakken. Alleen maar profiteren van andermans ellende.
cas (16-8-2017 om 12:12)
Ene kant wel, maar zonder dit soort acties pak je de straatdealers niet. En de grote jongens zijn vaak te slim om gepakt te worden. Diegene die een omgangsverbod had is al een keer gewaarschuwd, vind dat die gelijk voor meer dan een jaar moet zitten. Dat zou al wat schelen; 1 waarschuwing en dan klaar.
Cookie-instellingen beheren