Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt honden uit hete auto's

Toegevoegd: 23-08-2017, 10.52 uur - Update: 23-08-2017, 11.57 uur
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag op meerdere plekken in de provincie honden uit te hete auto's gehaald.


Via Snapchat hebben de politieteams Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren foto's gedeeld van de reddingsacties. Bij het zwembad in Aardenburg zat een hond in een auto waarvan het raam op een kiertje stond. Desondanks was het erg warm in het voertuig. Omdat de auto niet op slot zat kon de hond snel worden bevrijd.

Op Walcheren moest de ruit van een camper worden vernield om het dier te kunnen bevrijden. Het dier zat volgens de politie al enkele uren in een bloedhete auto bij de Leeuwentrap in Vlissingen. Nadat de hond samen met collega's van de Marechaussee was bevrijd is de auto weggesleept door Kuzee. De viervoeter werd overgedragen aan de dierenambulance.

De temperatuur kan volgens het KNMI vandaag in Zeeland oplopen tot zo'n 27 graden. Dat betekent dat de temperatuur in de auto na tien minuten is opgelopen tot 37 graden en na 30 minuten zelfs tot 45 graden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (25-8-2017 om 07:50)
Mensen die dieren onderwerpen aan hun wil zijn allemaal dierenbeulen dus ook de zogenaamde dierenliefhebbers, als je echt van dieren houd dan doe je de natuur eer aan en sluit geen (gemodificeerde) beesten op in je huis of hokje. Politie moet zich bezig houden met mensen beschermen en als er iets mis gaat met mensen die dieren mishandelen heb je daar de dieren bescherming voor of die zotten die denken dat ze dieren liefhebbers zijn.
Thera (24-8-2017 om 21:03)
Heel mooi ingrijpen van de politie, compliment! Ook voor de melders die dit hebben waargenomen en hierop daadwerkelijk actie hebben ondernomen door er een melding van te maken.
wim (24-8-2017 om 07:07)
Hoe kan een honden lief hebber nu zijn auto afsluiten met hoge temperaturen waar de hond in de auto die gesloten is achter te laten dit zijn mensen die geen hond waard zijn die mensen moesten nu een keer het zelfde onder gaan in een gesloten auto met warm weer en dan vragen wat vind je er van.
Terneuzenaar (23-8-2017 om 17:07)
@Peter, u vergeet dat men ook hondenbelasting moet betalen, dat terwijl hun vrijheid zeer beperkt is. Katten daarentegen poepen het liefst bij de buren in de tuin en klimmen in bomen waardoor Jan Brandweerman weer mag uitrukken, zoals ik gewend ben van Nederland leven we in een omgekeerd land. Dit neemt overigens niet weg dat de bezitters van deze honden het niet waardig zijn om baasjes genoemd te worden!
peter (23-8-2017 om 17:06)
Ger ook al eens in een te hete auto vast gebonden gezeten? Maar wat Peter zegt honden mogen bijna nergens meer komen. Vooral in Zeeuws Vlaanderen niet. In Brabant is het allemaal veel relaxter als je daar wat gaat drinken en je hebt een hond krijgt de hond een bak water. En je bent er meer dan welkom. Maar het is inderdaad misdadig om een hond in de auto te laten zitten met die hitte.
Elena (23-8-2017 om 16:31)
Ger......als je niets zinnigs te zeggen hebt over het item, zwijg dan gewoon. Leed voor mens en dier is erg! Goed gedaan politie!
Cookie-instellingen beheren