Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Man met XTC in auto vermoedelijk onder invloed

Toegevoegd: 26-08-2017, 09.25 uur
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Op de A58 is vrijdagmiddag bij Heinkenszand een 22-jarige man uit Overslag aangehouden omdat hij een aantal XTC-pillen op zak had. Hij heeft mogelijk ook onder invloed van drugs gereden.


De man werd rond 15.50 uur aan de kant gezet. Omdat hij een zenuwachtige indruk maakte en antecedenten had op het gebied van drugs vroegen de agenten of de man drugs bij zich had. Hij overhandigde toen vrijwillig een zakje met een aantal pillen.

De auto is vervolgens verder doorzocht maar er werd verder niets bijzonders aangetroffen. Bij de verdachte werd ook een speekseltest afgenomen. Sinds 1 juli kan en mag door de politie namelijk op drugs worden getest. De test was 'positief': de man zou drugs hebben gebruikt. Op het politiebureau is daarom bloed bij de man afgenomen om verder onderzoek te kunnen doen.

Voor het bezit van de pillen heeft de man een boete van 350 euro gekregen. De bloedtest moet uitwijzen of de man vervolgd gaat worden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan defilatroop (26-8-2017 om 22:28)
Megadikke pluim voor de politie!!deze weggebruiker weet niet wat verantwoordelijkheidsgevoel is..
Peet (26-8-2017 om 14:41)
WAT mag er eindelijk op drugs gecontroleerd worden ???Dan snap ik niet er nog geen grote drugscontrole's zijn i.p.v. alleen op alcohol ? Iedereen weet als je een 'klein' beetje etnisch profileert kun je heel wat rijbewijzen innemen.. Ik ken persoonlijk in mijn wijk al ongeveer 60 mensen die elke dag blowen en autorijden en dus 24 uur onder invloed zijn.. Houd elke auto aan in de Scheldestraat of bij die coffeeshop Vlissingen en het is gelijk rustig met al die ingevorderde rijbewijzen
Cookie-instellingen beheren