Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 164 km

Zeiljacht met black-out op Westerschelde

Toegevoegd: 04-09-2017, 11.45 uur
De KNRM heeft het jacht naar Terneuzen gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar Terneuzen gesleept.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In het hoofdvaarwater van de Westerschelde is zondagavond een zeiljacht in problemen gekomen als gevolg van een black-out in de stroomvoorziening.


Het 13 meter lange jacht voer met zeven opvarenden ter hoogte van Terneuzen toen rond 20.20 uur de stroom uitviel. De motor startte niet meer en ook was de verlichting aan boord uitgevallen.

Toen de opgeroepen KNRM-reddingboot van Hansweert arriveerde was het jacht nog zeilend. Er werd een sleepverbinding tot stand gebracht en hierna is het jacht naar Terneuzen gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (5-9-2017 om 15:40)
@will. Ja en daar betalen de meeste van die "lui" dan ook aan en door de APK zien we ook nooit geen auto's meer met pech staan.... Beste stuurlui staan aan wal was het toch?
Henk (4-9-2017 om 16:17)
En wat doe je eigenlijk met een ZEILjacht ? Juist ... Eeuwen geleden zeilde men met grotere 'zeiljachten' de wereld rond en toen kende men geen elektriciteit. Zonder kennis, maar wel met geld, denkt iedereen te kunnen varen ...
Will (4-9-2017 om 13:48)
Zou een verplichte APK moeten komen voor de bootjes. De KNRM blijft uitvaren voor die lui.
Cookie-instellingen beheren