Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Oudere man wil 16 km naar huis lopen

Toegevoegd: 06-09-2017, 15.08 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagochtend een oudere man van straat opgepikt die uit het ziekenhuis was ontslagen en van plan was 16 kilometer naar huis te lopen.


Surveillerende agenten zagen de 74-jarige man lopen over het fietspad bij de Spuiweg in Terneuzen. “Tijdens het passeren zagen we dat de man slecht ter been was. Wij besloten daarom ons voertuig te keren en de man te vragen waarom hij daar liep”, zo vertelt de politie op Facebook.

“De man vertelde dat hij net uit het ziekenhuis was ontslagen en dat hij nu te voet onderweg was naar zijn huis in Absdale, zo'n 16 kilometer verderop. Omdat wij er van overtuigd waren dat de man zo ver niet zou kunnen lopen, besloten wij de man naar huis te brengen.”

Toen de agenten en de man bij diens woning arriveerden, bleek de vrouw van de man behoorlijk overstuur te zijn. Ze bleek volgens de politie niet te weten waar haar man zich bevond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (9-9-2017 om 14:06)
Op oudere leeftijd is het soms moeilijk inschatten wat je mogelijkheden nog zijn. Begeleiding naar het ziekenhuis is dan wel welkom vanuit de familie als dat kan uiteraard. De eigen wil van de persoon is ook belangrijk. Sommige mannen willen niet begeleiding krijgen en denken het zelf wel te kunnen. Het is NIET de taak ban het ziekenhuis vervoer te regelen. Dat is voor de patiënt of begeleider. Het is wel de taak van de politie als ze dit constateren. Een zeer moeilijk lopend persoon kan je niet aan zijn lot overlaten. Je kan hem wel op de regiotaxi zetten als hij dat wil.
Harde werker (8-9-2017 om 19:04)
Politie is geen taxicentrale! Hij krijg toch AOW?
Arthur (7-9-2017 om 17:05)
Onder Rutte 3 wordt de zorg nog verder afgebroken maar mag u wel meer gaan betalen (diverse beloften ten spijt).
Michel (7-9-2017 om 16:54)
Ten eerste hulde aan deze agenten. Maar zeker geen hulde aan de domme opmerkingen van sommige inzenders. Zo te lezen zijn deze er bij geweest dat die meneer werd ontslagen uit het ziekenhuis.Dus een raad, schrijft een reactie als je zeker weet hoe het echt is gegaan.
Anoniem (7-9-2017 om 11:03)
Zorgsaam... Jekannaardedonderlopen is nu een betere naam. Echt heel waardeloos.....
Jac (6-9-2017 om 21:53)
Soms zijn het net mensen die politieagenten, mooie actie. Alleen vraag ik me dan af hoe die man daar op die leeftijd, net uit het ziekenhuis ontslagen, alleen daar loopt..... gevalletje "kapot bezuinigde gezondheidszorg"
Cookie-instellingen beheren