Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Trucker ongeluk Bruinisse mishandelde agent

Toegevoegd: 10-09-2017, 10.11 uur
Bij de botsing ontstond ook flink wat schade.
Bij de botsing ontstond ook flink wat schade.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De vrachtwagenchauffeur die zaterdagavond werd aangehouden na een ongeluk bij Bruinisse had vermoedelijk te veel alcohol gedronken en heeft een politieagent mishandeld.


Rond 19.35 uur kwamen op de parkeerplaats bij de Parallelweg naast de N59 twee buitenlandse vrachtwagens met elkaar in botsing. Volgens de politie had een chauffeur uit Oekraïne zijn combinatie geparkeerd om te kunnen rusten. Hij werd opgeschrikt toen hij hoorde en voelde dat zijn vrachtwagen werd geraakt.

Toen de man zijn gordijntjes opende en naar buiten keek zag hij dat een Poolse trucker tegen zijn cabine was gereden. De vrachtwagen van de Pool was na de botsing tegen een betonblok gereden en hierdoor was een flinke diesellekkage ontstaan. Hiervoor werd de brandweer opgeroepen.

De man uit Oekraïne verklaarde tegenover de politie dat de Pool vermoedelijk onder invloed was. De politie wilde hierna van de beide chauffeurs een verklaring opnemen maar bij de Pool liep dit niet zo soepel. Daarom werd een tolk ingeschakeld. De man wilde echter geen blaastest afleggen en begon te schelden. Hij viel vervolgens uit het niets een agent aan. Deze liep hierdoor een bloedneus op.

De 47-jarige chauffeur werd meegenomen naar het politiebureau in Zierikzee maar hier weigerde hij een ademanalyse te laten doen. Om deze reden is zijn rijbewijs ingenomen. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Kuzee is ingeschakeld om de vrachtwagen met de lekkage weg te halen. Vervolgens is in opdracht van Rijkswaterstaat een ander bedrijf ter plekke gekomen om het wegdek te reinigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
EM (10-9-2017 om 15:13)
strak gezegd @Peet
June (10-9-2017 om 12:42)
De Oostblokkers zitten overal te zuipen; op bankjes in parkjes. Tassen vol bier en sterke drank slepen ze er naar toe en zuipen met z'n allen. De vakantiegangers die in de parken zitten zijn ook HEEL blij met de overlast van deze mensen die daar ondergebracht zijn.
f (10-9-2017 om 12:37)
@Peet; even voor jou informatie; ook als een belg in NL wordt gesnapt met teveel drank op achter het stuur en zn rijbewijs wordt hiervoor ingenomen kan hij (legaal!) binnen 14dagen een nieuw rijbewijs aanvragen in zn eigen land... Op het aanvraagformulier kan hij aangeven wat de reden was: één van de keuzemogelijkheden is 'afgenomen in het buitenland'... Wordt verder geen aandacht aan besteed hoor, hij krijgt gewoon een nieuw rijbewijs en mag weer rijden in alle landen, behalve NL. Na uitspraak door de NL rechter krijgt ie - na afloop periode rijontzegging en betalen- ook dát rijbewijs weer in bezit. Heeft hij er 2! Altijd handig om in beslag te laten nemen als ie weer eens over de schreef gaat...!? Mooi he één Europa! mvg,f
Jan (10-9-2017 om 12:09)
En zo is het maar net Peet , en als ons wat overkomt in die landen dan komen wij er niet mee weg want dan wordt alles in beslag genomen . Hen motto is daar geen geld wel dan krijg jij ook je eigendommen niet terug Bijv. je truck als ze dit hier ook eens zouden doen dan was het gauw klaar .
Jacob (10-9-2017 om 11:11)
@Peet, Volkomen gelijk. je kunt ze niet allemaal over één kam scheren maar er zijn erbij die zich nergens iets van aan trekken. Enige jaren geleden kwam er een uit zuid Frankrijk gereden zonder rijbewijs. Was ingenomen omdat hij bezopen was. Maar door de open grenzen reed hij vrolijk de tot in Nederland. Kwam aan het licht toen hij hier schade reed. Je zal ze maar tegen komen dan ben je zwaar de pineut.
Peet (10-9-2017 om 10:31)
Leuk hé Brussel al die oosteuropa truckers hier, over wild west taferelen gesproken.. Ze drinken allemaal dat is hun cultuur en boete's betalen ze toch niet want er is geen overeenkomst met justitie en zijn rijbewijs krijgt hij in Polen zo terug voor 30 euro omdat de gemeente daar niet in onze politie databank kan kijken dus deze misdaad is in Polen niet te vinden !! Dus deze man zit 2 nachtjes in torentijd en dan gaat hij naar huis en betaald boete NOOIT en koopt een nieuw rijbewijs en volgende week rijd hij weer vrolijk langs de zeeuwse kust !!!
Cookie-instellingen beheren