Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Videoauto betrapt hardrijder op Oesterdam

Toegevoegd: 11-09-2017, 16.45 uur
De snelheidsmeting door de videoauto op de Oesterdam.
De snelheidsmeting door de videoauto op de Oesterdam.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

THOLEN - De politie heeft vanmiddag het rijbewijs ingevorderd van een automobilist die te hard reed over de Oesterdam (N659) bij Tholen.


Een videoauto van de politie zag het voertuig even voor 14.30 uur rijden over de Oesterdam. Hier is een snelheid toegestaan van 100 km/h. Met de videoauto is een meeting gedaan op de auto over een afstand van 564 meter. De gemiddelde snelheid was 158 km/h, gecorrigeerd 153 km/h. Er werd een pieksnelheid gehaald van 203 km/h.

Nadat de bestuurder staande was gehouden is het rijbewijs ingevorderd voor deze snelheidsovertreding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (12-9-2017 om 11:33)
@john en @ jan willem hajeej. jullie hebben het niet bij het juiste eind. Je word geacht de snelheid te rijden die aangegeven staat. Ga je expres onder de maximum snelheid rijden, dan is dat het overige verkeer hinderen, en dat is ook strafbaar (zoek maar op). Enkele uitzonderingen hierop zijn natuurlijk drukte/file, zodat je niet de max snelheid kan rijden, of als je voertuig deze snelheid simpelweg niet kan rijden, en weersomstandigheden.
jan willem hajeej (12-9-2017 om 09:59)
Beste f: Ik mag daar 100. Ik MOET dat niet. Daarnaast: ik rijd regelmatig met 2 auto's. Maar hoe nauwkeurig snelheidsmeters zijn? Ik zou als iik jou was minder mijn oordeel klaar hebben en meer mijn geduld bewaren. Want dat vind ik irritant: automobilisten met een ongeduldig lontje.
John (12-9-2017 om 08:22)
f & Gina Hage, je mag maximaal 100 km/h dus zachter rijden is niet verkeerd. Ge woon als mensen harder dan 30 km/h dan de maximaal aangegeven snelheid het rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven hetzelfde met drank of drugs achter het stuur.
Ja-Ja (12-9-2017 om 07:53)
Dus bestuurder krijgt proces over de gemiddelde snelheid van 203 km/h km/h.over een bepaalde afstand.Niet over de maximale snelheid van 203 km/h. [Zal anders wel juridisch problemen geven] Maar als bestuurder langs een flitspaal rijdt dan krijgt hij wel een bekeuring omdat hij daar 203 km/h rijd bij die meting. Dus het is gunstiger door een videoauto betrapt te worden dan door een flitspaal. Flitspaal brengt ook meer op voor justitie.
Bert Goedegebuure (12-9-2017 om 06:59)
Wil degene die reageert het met zn eigen naam doen. Ik weet van niks..
wim (12-9-2017 om 06:54)
Op deze weg bij mij goed bekend dan vraag je om problemen met die snelheid geld ook voor andere wegen maar de borden geven het duidelijk aan de 100 km maar de toegestane snelheid word op deze weg weinig de 100 km overstreden
Cookie-instellingen beheren