Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietsroute Arnemuiden - Sloedam veiliger

Toegevoegd: 15-09-2017, 14.34 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De provincie gaat vanaf eind deze maand aan de slag om de fietsroute tussen Arnemuiden en de Sloedam veiliger te maken. De werkzaamheden duren tot 17 november.


Volgens de provincie verkeren de huidige fietspaden langs de Langeweg (N665) in slechte staat. Ze zijn bovendien erg smal. Daardoor kan er bij gladheid niet gestrooid worden. “Het gevolg is dat (brom-)fietsers in de winter regelmatig over de hoofdrijbaan rijden. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Met nieuwe fietspaden van 2,20 meter breed zijn die problemen van de baan”, zo legt de provincie uit.

De hoofdrijbaan van de Langeweg wordt eveneens aangepakt. De maximumsnelheid gaat naar 60 kilometer per uur, de weg wordt smaller (van 6,80 naar 5,50 meter) en er komen plateaus om de gewenste snelheid af te dwingen. Tussen de hoofdrijbaan en de fietspaden komt een deels verharde berm van anderhalve meter breed.

Vanwege de werkzaamheden is zal tussen 25 september en 17 november alleen bestemmingsverkeer mogelijk zijn. Omrijden moet via de A58 en de N254.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (15-9-2017 om 16:51)
Dat werd tijd ook!
Ja-Ja (15-9-2017 om 14:48)
Dat is niet voor zijn tijd. Hoeveel vergaderingen zijn er voor nodig geweest.? Dit is het slechte fietspad die ik met mijn fietstochten door Nederland heb meegemaakt.
Cookie-instellingen beheren