Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 29 km

Belgisch jacht strandt op Veerse Meer

Toegevoegd: 20-09-2017, 19.37 uur
De reddingboot Oranje heeft het jacht losgetrokken.
De reddingboot Oranje heeft het jacht losgetrokken.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Terwijl op de Westerschelde bij Bath de 188 meter tanker Seatrout vastlag ging het ook mis op het Veerse Meer. Hier strandde namelijk een 11 meter lang zeiljacht.


Het Belgische echtpaar dat het jacht bestuurde was buiten de betonning geraakt en in de buurt van Kamperland op een uitloper van het eiland Haringvreter gestuit. Rond 09.55 uur werden de redders van het KNRM-station in Veere opgeroepen om de Belgen te helpen.

Ter plekke kon de bemanning van de reddingboot Oranje het Belgische jacht al snel vlot trekken. Het bleek geen schade te hebben opgelopen en het echtpaar kon haar reis dan ook direct vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren