Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 237 km

7x te veel alcohol op en toch weer op pad

Toegevoegd: 23-09-2017, 07.43 uur
De jongen had zeven keer teveel alcohol genuttigd.
De jongen had zeven keer teveel alcohol genuttigd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - Een 17-jarige bromfietser is vannacht gewoon opnieuw de weg opgegaan nadat hij door de politie was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij had maar liefst zeven keer teveel op.


Een agent zag de jongeman over de Singelstraat rijden. Hij zat echter niet alleen op de brommer, naast hem waren er ook twee passagiers. Slechts één van de drie droeg een helm. De politie zette daarom de achtervolging in en hierbij werden bikers en een hondengeleider ingezet.

De bromfietser kon al snel worden staande gehouden. Een blaastest op straat wees uit dat de jongen te veel gedronken had. Op het bureau meldde de ademanalyse dat hij zeven keer de voor hem toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij kreeg daarom een algeheel rijverbod en ook werd zijn rijbewijs ingenomen.

Een half uur nadat de jongen was heengezonden werd via het cameratoezicht bij de Grote Kade echter gezien dat de jongeman, wederom zonder helm, op zijn brommer stapte. Agenten gingen direct ter plekke en wisten de man na een tweede korte achtervolging opnieuw staande te houden.

“Hier heeft hij een proces-verbaal gekregen voor het rijden tijdens rijverbod met ingevorderd rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. Ook kreeg hij een bekeuring voor het rijden op een bromfiets zonder helm”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (27-9-2017 om 12:56)
Als we "rijden onder invloed" niet meer belangrijk vinden, en we deze mensen maar gewoon moeten laten doorrijden, is er echt iets mis met onze mentaliteit. Ik zou eens willen weten van Vlissinger hoe hij het zou vinden als een beschonken snotneus met zijn scootertje tegen je fiets knalt, en je een mooie parrel in de berm maakt. En dan is dit een vrij onschulde situatie.
jaapveel (24-9-2017 om 15:08)
7x te veel drank op... dat is waarschijnlijk genoeg geweest om na staande houding niet meer te weten dat je, je papieren kwijt was en niet meer mocht rijden. Vermoedelijk zit er wel meer achter dan alleen maar 7x te veel gedronken en is een verslavingskliniek aan te bevelen.
Vlissinger (24-9-2017 om 11:24)
Reken ff uit, dat is zeker 4 drankjes! wat een drama! wanneer gaat de politie zich eens bezighouden met belangrijke dingen...-_-
Panda (23-9-2017 om 15:10)
Voor dit soort mensen heb ik maar èèn woord. TUIG.
Cookie-instellingen beheren