Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt alcohol jongeren in beslag

Toegevoegd: 24-09-2017, 07.58 uur
De flessen zijn door de politie in beslag genomen ter vernietiging.
De flessen zijn door de politie in beslag genomen ter vernietiging.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - Minderjarige jongeren die voordat ze op stap gaan al indrinken. Ondanks allerlei maatregelen komt dit nog steeds vaak voor. Zo ook vannacht in Goes.


Politiebikers troffen daar namelijk in een park een groepje jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar oud aan die alcohol bij zich hadden om voor het stappen te kunnen indrinken. De politie heeft dat voorkomen. “De flessen zijn in beslag genomen ter vernietiging”, zo vertelt de politie op Facebook.

De politie wil met het bericht waarschuwen voor de gevaren van (overmatig) alcoholgebruik. “Het aantal jongeren dat met een alcoholcoma in het ziekenhuis belandt neemt schrikbarend toe. Daarnaast wordt de medische schade bij de ontwikkeling van de hersenen onderschat”, zo legt de politie uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (25-9-2017 om 11:33)
Het is gewoon een belachelijke wet, laat die jongeren (net als wij) gewoon eens een keer teveel dinken en daar dus ziek van zijn, wij hebben als jeugd ook gewoon lekker gedronken en gerookt en wij zijn echt niet in de goot beland. Gewoon stoppen met al die betuttel regeltjes dan hebben ze dat indrinken ook niet nodig!
PP Baerends (24-9-2017 om 14:27)
@Vlissinger, onder sterke drank word verstaan alles boven de 5%. Dus dit is volgens de wet wel sterke drank. Goed dat ze daar eens op letten.
Vlissinger (24-9-2017 om 11:27)
Overigens is dat geen sterke drank.. dit haal je simpelweg bij de supermarkt.
EM (24-9-2017 om 09:34)
Vraag mij af hoe deze jongeren aan de sterke drank komen ...?
Cookie-instellingen beheren