Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wielrenner remde voor werkzaamheden

Toegevoegd: 24-09-2017, 14.18 uur - Update: 24-09-2017, 23.16 uur
Volgens de politie had de man uiteindelijk weer een eigen hartslag.
Volgens de politie had de man uiteindelijk weer een eigen hartslag.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - De wielrenner die vanochtend in Oud-Vossemeer ernstig gewond raakte moest volgens de politie hard remmen vanwege een wegafsluiting. Het gaat om een 74-jarige man uit Dinteloord.


Het ongeluk gebeurde even voor 11.00 uur bij de kruising van de Krabbenkreekweg (N656) met de Broekseweg (N658). Volgens de politie reed het slachtoffer samen met andere wielrenners over de Broekseweg. De groep kwam vanuit Sint-Annaland en wilde richting Oud-Vossemeer rijden maar vanwege wegwerkzaamheden was de weg ter plekke opgebroken.

De renners moesten afremmen en het slachtoffer kneep kennelijk zo hard in zijn handremmen dat hij over de kop sloeg. De man kwam ten val en andere groepsleden startten direct met reanimatie. Naast de ambulancedienst werd ook de traumahelikopter ingezet. Die heeft de man uiteindelijk overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie had de man op dat moment een eigen hartslag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brigitte (4-10-2017 om 18:35)
Een gast: Ik heb uw opmerking over de borden even bij de ANWB gelegd. Zij gaven mij als antwoord, dat voor zowel de linker als rechter rijbaan de 90km/h geldt en dus niet alleen voor de rechterhelft, omdat daar toevallig de borden staan. Levensgevaarlijk dus, dat inhalen met 130 km/h waar de rest van de automobilisten zich wel aan de aangepaste snelheid houdt.
Niemand (28-9-2017 om 14:14)
De meneer had een hartstilstand. Had niks met wegwerkzaamheden te maken.
een gast (25-9-2017 om 19:42)
kees als je goed hebt opgelet dan zie je de 90 km borden alleen aan de rechtse kant van de weg . dan telt dit alleen voor de rechtse kant ,en dus niet voor de linker rijbaan
Kees (24-9-2017 om 14:35)
Triest voor de man maar je moet gewoon ver vooruit kijken. Hoe verder je vooruit kijkt hoe meer je kan overzien. En de kopman heeft de taak de andere wielrenners te waarschuwen, want zij zien minder. Verder zie ik vaan dat automobilisten zich niks aantrekken van wegwerkzaamheden. Er staat 90 op de A 58 tussen Kapelle en Goes en als je dan 90 rijd word je met 130 ingehaald en komen ze voor je rijden met 130 terwijl je 90 mag. Word echt tijd voor een flitser
Cookie-instellingen beheren