Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Fret bijt twee personen op het strand in Vlissingen

Toegevoegd: 22-09-2006, 22.44 uur
Door: Politie Zeeland

VLISSINGEN - Vrijdagmiddag zijn op het strand, achter de tennisvelden aan de Zwanenburgseweg in Vlissingen, twee personen gebeten door een loslopende fret.

De fret is vermoedelijk, samen met een soortgenoot, op het strand gedumpt. Een man uit Amsterdam (leeftijd onbekend) werd door de fret gebeten toen hij iets uit zijn tas wilde pakken. Het beestje bleek bij/in zijn tas te zitten. Hij moest zich bij de Eerste Hulp in het ziekenhuis laten behandelen aan de bijtwond.

Na het incident sprak de man agenten op het strand aan die de fret aantroffen bij de vloedlijn. Nog voor ze het beestje te pakken konden krijgen probeerde de fret een langs galloperend paard aan te vallen. Dit werd voorkomen doordat de agenten de ruiter konden waarschuwen. Kinderen zijn door de politie verzocht verderop op het strand plaats te nemen.

Een poolse vrouw die kwam aanlopen werd na een korte besnuffeling in haar teen gebeten. Na een tik van een van de agenten kon de dierenambulance de fret meenemen. Hij is overgebracht naar de Mikke.

De politie is op zoek naar mensen die gezien hebben dat de fret(ten) gedumpt is/zijn op het strand. Ook zou de politie graag in contact komen met een eventuele vinder van de andere fret. De tweede fret kan nog steeds rond lopen op het strand dus badgasten wordt aangeraden op te letten (om een beet te voorkomen).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren