Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Regionale vaardigheidstoetsen brandweer in Cadzand

Toegevoegd: 15-10-2006, 17.20 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

CADZAND - Zaterdag vonden in Cadzand de regionale vaardigheidstoetsen van de Brandweer Zeeland plaats.

De oefeningen speelden zich af op een tweetal verschillende locaties aan de rand van het dorp. Na de ontvangst van de ploegen diende eerst een theorietoets te worden afgelegd.

Hierna werd een praktische toets afgenomen. Bij het eerste object diende een tweetal slachtoffers te worden gered uit een illegaal naaiatelier, vervolgens moest de brand worden geblust. 

Bij het andere object was een ongeval met beknelling gemeld en bleek een heftruckchauffeur te zijn geschrokken van een knal. Hierdoor werd een ongeval veroorzaakt waarbij één persoon bekneld kwam te zitten onder die heftruck, de ander zat in een gammel bakje van die heftruck op zo’n twee meter hoogte. De knal bleek afkomstig uit de naastgelegen spuitcabine waar een kleine brand was ontstaan en een vat met chemicaliën was omgevallen.

De officier van dienst diende deze inzet te coördineren en kreeg hierbij te maken met de politie, de ambulancedienst en de pers. Ook diende hij deskundigen te raadplegen. Bij dit object verleende de brandweer van Knokke-Heist assistentie met een speciale wagen met grote watertank.

’s Avonds werden in de sporthal van Cadzand-Bad de prijzen uitgereikt.

UITSLAG:


BAAN: A
1 Oosterland
2 Zierikzee 1
3 Krabbendijke
4 Colijnsplaat/Kortgene
5 Koewacht
6 Yerseke
7 Sluis
8 Domburg
9 Biervliet
10 Commandanten

BAAN: B TS 1
1 Bruinisse
2 Axel
3 Dreischor
4 Vogelwaarde
5 's Heer Arendskerke
6 Veere
7 Brouwershaven

Baan B TS 2
1 Zierikzee 2
2 Sint Annaland
3 Terneuzen
4 Kamperland
5 Wolphaartsdijk
6 Wemeldinge
7 Oostburg


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren