Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 41 km

Burgemeester vraagt om alertheid na reeks branden

Toegevoegd: 14-11-2006, 10.07 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

POORTVLIET - Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen vragen de bevolking van Poortvliet om extra alert te zijn, nu de afgelopen week zes keer brand is gesticht in het dorp.

Het begon vorige week maandag, toen op één avond een brievenbus, een reclamekarretje, een container en een auto opzettelijk in de vlammen werden gezet. Woensdag was het weer raak. Toen werden de kantine en de kleedaccommodatie van voetbalvereniging SPS zwaar beschadigd door brand.

Volgens gemeentelijk brandweercommandant J. de Feijter is er ook in dat geval waarschijnlijk opzet in het spel. Donderdagavond werden in het dorp ook nog enkele kranten in brand gestoken. Omwonenden hebben het vuur zelf gedoofd. „Normaal gesproken bellen mensen niet voor zoiets“, zegt De Feijter.

„Maar gezien de gebeurtenissen eerder in de week hebben ze het toch gemeld.“ De commandant zegt niet te kunnen inschatten of één persoon verantwoordelijk is voor alle branden. Daar doet de politie momenteel onderzoek naar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren