Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Gevaarlijke stof lekt in Ziekenhuis Walcheren

Toegevoegd: 30-01-2007, 11.19 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een deel van het ziekenhuis Walcheren in Vlissingen is dinsdagochtend ontruimd als gevolg van een ongeluk met gevaarlijke stoffen.

In het laboratorium van het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg was rond tien over half tien een vat met de gevaarlijke stof formaline omgevallen. Er raakte niemand gewond maar de afdeling moest wel volledig worden ontruimd.

De brandweer, die uitrukte met twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig, heeft absorptiekorrels over de plas gestrooid. Dit is vervolgens bij elkaar geveegd en naar buiten gebracht aan de zijde van de Sottegemstraat. Hierna werd het pand geventileerd.

Formaline is een in water opgeloste variant van de strof formaldehyde. Formaline wordt onder meer gebruikt voor het desinfecteren en conserveren van weefsels zodat deze geprepareerd kunnen worden voor onderzoek.

Hoe het vat om heeft kunnen vallen is niet bekend.

VIDEO VOLGT


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren