Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Groepje doet poging tot beroving in Vlissingen

Toegevoegd: 04-02-2007, 17.11 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier aanhoudingen verricht na een poging tot beroving in Vlissingen.

Rond middernacht reden twee Vlissingers van 19 en 22 jaar oud op de fiets over de Nieuwstraat in hun woonplaats. Op het moment dat zij langs een groepje jongens reden, werd de 19-jarige jongen plotseling met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen.

De jongen werd vervolgens tegengehouden en kon niet meer verder fietsen. Twee jongens eisten vervolgens geld. Nadat de 19-jarige weigerde dit te geven, werd hij tegen zijn oog geslagen. Ook werd zijn fiets tegen de grond getrapt. De 22-jarige werd op datzelfde moment bedreigend toegesproken.

Een passerend politiebusje maakte een einde aan de situatie. De vier daders gingen er al sprintend en zonder buit vandoor. Kort daarop werden de vier echter opgemerkt door enkele surveillerende bikers van de politie. Al snel werd duidelijk dat de vier betrokken waren bij de poging tot beroving en konden de vier aangehouden worden op de Hellingbaan.

De jongens werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn de vier overgebracht naar Torentijd. De verdachten hebben al wel verklaringen afgelegd, maar nog niet iedereen heeft bevestigd ook inderdaad betrokken te zijn geweest bij het incident.

De vier verdachten, een 18-jarige, een 17-jarige en twee 16-jarige Vlissingers zitten voorlopig nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren