Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Onderzoek naar aanvaring Oosterschelde

Toegevoegd: 08-03-2007, 21.34 uur
Door: Korps Landelijke Politiediensten (KLPD)

BRUINISSE - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt een aanvaring tussen twee schepen op de Oosterschelde ter hoogte van Schouwen op woensdag 7 maart 2007 omstreeks 19.35 uur.

Bij de aanvaring zijn de opvarenden met de schrik vrijgekomen. Beide schepen liepen flinke schade op. In de vernauwing tussen St. Philipsland en Schouwen voer een 33-jarige stuurvrouw uit Werkendam met haar schip (86x9.50m) geladen met koolzaad aan de verkeerde wal in noordelijke richting.

Haar kwamen twee tankers tegemoet. De 52-jarige schipper uit Vlissingen van de tweede tanker (135x13.5m) werd in de flank door het koolzaadschip aangevaren. Het koolzaadschip kon de vluchthaven van Zijpe bereiken.

Uit voorzorg kwam de brandweer ter plaatse, maar er was geen gevaar voor zinken. Beide schippers zijn gehoord door de Waterpolitie. Uit dit onderzoek kwam vast te staan dat de stuurvrouw net voor de aanvaring mobiel belde en niet het juiste marifoonkanaal (68) bij had staan, maar kanaal 10.

Het Landelijk Verkeers Bijstands Team van het KLPD zal een analyse doen aan de hand van de beschikbare (computer) gegevens. De Waterpolitie, unit Zeeuwse Stromen en het LVBT zullen hun bevindingen vastleggen in een proces-verbaal ten behoeve van het Openbaar Ministerie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren