Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Rookmelder zorgt voor brandmelding in flat

Toegevoegd: 01-04-2007, 22.45 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het alarmerende geluid van een rookmelder heeft zondagavond gezorgd voor een loze inzet voor de Vlissingse brandweer.

Rond kwart over negen ontdekten omwonenden van een flatwoning aan de Sint Kruislaan in Vlissingen dat er in een woning op de tweede verdieping een rookmelder afging. Omdat de bewoners niet thuis waren werd direct alarm geslagen.

Balkon
De Stadsgewestelijke brandweer rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Ter plaatse bleek dat er geen mogelijkheid was om in het pand te komen. Omdat de brandweer vermoedde dat het ging om een loze melding werd besloten om via de hoogwerker op het balkon van de woning te klimmen en te kijken of men via die manier naar binnen kon.

Eenmaal binnen hebben de brandweerlieden de woning onderzocht. Er bleek inderdaad een rookmelder af te gaan, maar van brand was geen sprake. Wat het alarm heeft veroorzaakt is niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren