Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tonnnen schade door brand Koudekerke

Toegevoegd: 05-06-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
KOUDEKERKE - De schade aan de Rabobank in Koudekerke loopt vermoedelijk in de tonnen. De bank en de naastgelegen woning in de Kerkstraat zijn in de nacht van maandag op dinsdag door brand verwoest. De bank is voorlopig dicht. De recherche onderzoekt hoe de brand is ontstaan.

De woning naast de bank, waar de brand ontstond, is compleet uitgebrand. De brand is overgeslagen naar de ruimtes boven de bank die in gebruik waren als slaapkamer. De brandweer heeft voorkomen dat het vuur oversloeg naar de bank zelf. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Volgens commandant A. Willemstein van de gemeentelijke brandweer Veere is het bij dit soort branden moeilijk om sporen te vinden. ,,Het werd pas gemeld toen het een uitslaande brand was. Het enige wat we weten is waar het ongeveer is begonnen.``

Om kwart voor drie `s nachts kreeg de brandweer de melding binnen. Anderhalf uur later was de brand onder controle. Er vielen geen gewonden, omdat er geen mensen in de woning aanwezig waren. Het nablussen duurde tot kwart over elf gisterochtend. Het Veerse korps kreeg assistentie van de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-Middelburg.

Pinnen
Rabobankdirecteur J. de Waard denkt dat het nog zeker tot eind van de week duurt voordat er weer gepind kan worden in Koudekerke. Als de pinautomaat gerepareerd kan worden, kan er eind van de week weer geld uit de muur getrokken worden. Als reparatie niet lukt, duurt het nog een paar weken. ,,We zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van materiaal. Het duurt waarschijnlijk langer voordat de normale dienstverlening kan worden hervat. In het kantoor valt niet te werken. Het is kletsnat en het dak is voor een stukje open. We kijken nu naar een alternatief. Het meest waarschijnlijke is dat we een noodvoorziening neerzetten. Dat hebben we twee jaar geleden tijdens de verbouwing ook gedaan.``

Naar de hoogte van de schade loopt nog een onderzoek. ,,Er wordt gekeken naar de bouwtechnische staat van het pand en de schade van de apparatuur. Ik denk dat het in de tonnen loopt.`` De Rabobank is eigenaar van het pand. De woning wordt verhuurd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren