Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee gewonden bij botsing Kapellebrug

Toegevoegd: 05-04-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
KAPELLEBRUG - Bij een kettingbotsing, gisteren om 15.10 uur op de Gentsevaart in Kapellebrug, raakten twee personen gewond. Bij de botsing waren vijf voertuigen betrokken.

Het ongeval kon gebeuren doordat een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Sas van Gent niet had gezien dat voor hem vier voertuigen, twee personenauto`s, een bestelwagen en een vrachtwagen met oplegger, stilstonden om een voorganger te laten afslaan. Vooraan in de rij stond een personenauto die werd bestuurd door een 72-jarige man uit Sint Niklaas (B).

Achter hem stond de bestelwagen met een 38-jarige man uit Aalst (B) achter het stuur. Volgende in de rij was een personenauto, die werd bestuurd door een 30-jarige automobilist uit Temse (B), en als laatste stond de 35-jarige chauffeur van de vrachtwagen met oplegger uit Terneuzen te wachten. De trucker uit Sas van Gent had de kleine file over het hoofd gezien, kon niet meer op tijd stoppen en reed er achterop.

De chauffeur zat met zijn voet bekneld en moest worden bevrijd door brandweerlieden van het Hulster korps. Hij werd later met beenletsel overgebracht naar ziekenhuis De Honte in Terneuzen. De 29-jarige passagiere in het voertuig van de man uit Temse moest eveneens naar De Honte worden overgebracht. Zij had nekletsel. Een personenauto en een vrachtwagen moesten vanwege de schade worden weggesleept. De anderen konden op eigen kracht hun weg naar een garage vervolgen.

De brandweer heeft het wegdek moeten schoonspuiten omdat er nogal wat brandstof was terechtgekomen. De Gentsevaart is anderhalf uur afgezet. Het verkeer werd omgeleid via de Roskamstraat en de Brouwerijstraat in Sint Jansteen. Dit zorgde voor enorme drukte en een file voor de verkeerslichten aan De Verrekijker in Sint Jansteen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren