Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 121 km

Brandende magnetron in verpleegtehuis Goes

Toegevoegd: 30-04-2007, 00.24 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Zondagavond rond 22.00 uur kwam op de Gezamenlijke Meldcentrale Zeeland (GMZ) een automatische brandmelding binnen vanuit verpleeghuis Ter Valcke aan de Louise de Colignylaan in Goes.

Direct daarna volgde een telefonische melding met de mededeling dat er in het laagbouwgedeelte van het splinternieuwe complex sprake was van rookontwikkeling. Daarop alarmeerde de GMZ direct die dienstdoende ploeg van de post Oranjeweg met de mededeling 'binnenbrand'.

De bevelvoerder van de eerste uitrukeenheid besloot al bij het verlaten van de kazerne (op basis van de informatie van de GMZ) op te schalen conform de procedure 'middelbrand'. Dat houdt in dat een tweede ploeg wordt gealarmeerd. Toen de eerste eenheid bij Ter Valcke arriveerde had het BHV-team de betreffende afdeling al geevacueerd.

In de gang en kamers van de afdeling hing nogal wat rook en een penetrante brandlucht. De oorzaak daarvan bleek een magnetron te zijn waarin etenswaren tot ontbranding waren gekomen. De magnetron werd door de brandweerlieden naar buiten gedragen. Daarmee was gelijk het incidentje onder controle.

De hoge druk stralen konden daarom in het voertuig blijven en de inmiddels uitgerukte tweede tankautospuit kon rechtsomkeert maken. Wel kamen de Officier van Dienst en de Hoofd Officier van Dienst nog ter plaatse, evenals de politie en een uit voorzorg gealarmeerde ambulance.

De brandweer zette een ventilator in om de laatste rook te verdrijven en keerde daarna terug naar de kazerne.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren