Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schoolproject voor inzicht drugsproblematiek Schouwen

Toegevoegd: 03-12-2005, 09.55 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

ZIERIKZEE - De politie Zeeland zet een schoolproject op om meer inzicht te krijgen in de drugsproblematiek op Schouwen-Duiveland. De overlast van jongeren tijdens koopavonden in Zierikzee heeft de aandacht, maar er zijn volgens districtschef P. Prince vooralsnog geen signalen dat er iets buitensporigs aan de hand is.

Hij roept winkeliers en andere betrokkenen op overlast wél bij de politie te melden. Want dat betekent dat incidenten geregistreerd worden en dat er actie op kan worden genomen, aldus Prince naar aanleiding van de bespreking van het Werkplan Politie 2006 in de gemeentelijke commissie samenleving en bestuur. Binnen dat kader vraagt de VVD onder meer aanpak van drugsgebruik en - handel op scholen op Schouwen-Duiveland. De fractie krijgt steeds meer signalen dat de problematiek toeneemt. Dat geldt volgens de liberalen ook voor overlast tijdens de koopavonden in Zierikzee.


Wat dat laatste punt betreft zijn er bij de politie ’geen bijzondere meldingen’ binnengekomen, aldus Prince, maar heeft de kwestie wel de aandacht. Van een samenscholingsverbod wil de districtschef vooralsnog niets horen. Het hoort bij deze tijd dat jongeren zich nadrukkelijk manifesteren. Bovendien horen rondhangende jongeren ook bij een stad, stelt hij. Is er sprake van iets ernstigers dan dat - dan wordt zeker gereageerd, verzekert Prince. „Maar je moet niet te snel zo'n zwaar verbod willen uitvaardigen“.

Cameratoezicht
Ook staat Prince terughoudend tegenover verruiming van de openingstijd in de Renesser horeca en de introductie van cameratoezicht in het uitgaansgebied, zoals met name de Lijst Raats heeft voorgesteld. Beide maatregelen moet je in een breder verband bekijken, meent de politieman. Cameratoezicht (en dan vooral het bekijken van de beelden) slorpt veel tijd van de politie op, die dan niet aan andere zaken kan worden besteed.

En wat het oprekken van de sluitingstijd betreft: „Verander je de tijden, dan verander je de hele aanpak van de openbare orde.“ Ooit is de nachtelijke sluitingstijd op twee uur gesteld omdat er in het toeristendorp sprake was van een groot openbare ordeprobleem. En ja, er is veel veranderd, erkent Prince. „We zetten daar ervaren dienders in en die waren echt onder de indruk van de heftigheid in Renesse. Het gaat er nog steeds fors aan toe.“ Hij vindt dan ook dat je voorzichtig moet zijn met veranderingen. „Wat je eenmaal weggeeft, krijg je nooit meer terug.“ Lijst Raats en de VVD willen een mogelijke verruiming van de sluitingstijd echter niet bij voorbaat loslaten. De liberalen pleiten voor een nader onderzoek naar het effect van een langere openstelling en daardoor een geleidelijk vertrek van het uitgaanspubliek. Juist ook om de discussie zo breed mogelijk te kunnen voeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren