Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Afscheid na successtory jeugdbrandweer

Toegevoegd: 07-10-2007, 17.13 uur
Door: Brandweer Goes
GOES - Na de successtory van het adspirantenteam op de landelijke finale van de jeudgbrandweercompetitie in de klasse hoge druk werden zaterdag (6 oktober) weer goed resultaten bereikt. Deze keer ging het om de klasse lage druk waarin zowel het juniorenteam als het adspirantenteam een finaleplaats hadden bemachtigd. Tijdens de landelijke finales in het Noord-Hollandse Hoorn behaalde het juniorenteam de 5e plaats, het adspirantenteam werd vierde (foto's 1 t/m 5)

Al met al een zeer goed resultaat, zeker met de wetenschap dat vorige week al het landskampioenschap in de hoge druk klasse werd behaald. 2007 gaat daarmee al de boeken in als één van de meest succesvolle jaren van de jeugdbrandweer Borsele - Goes sinds de oprichting in 1986. En dat terwijl dit seizoen nog lang niet compleet is. De komende weken gaat hard getraind worden voor de Zeeuwse jeugdbrandweer-vaardigheidsproeven die op 10 november afgenomen worden.

Afscheid
Bij thuiskomst vanuit Hoorn werden twee jeugbrandweerleiders van het eerste uur nog eens flink in het zonnetje gezet (foto's 6 t/m 8). Zij nemen officieel afscheid van de jeugdbrandweer en hebben inmiddels hun opvolgers zorgvuldig ingewerkt. Jaap van der Schraaf en Cor Wijnschenk werden door 'hun' adspirantenteam nog eens in het zonnetje gezet.

Cor had eigenlijk al eens een keer afscheid genomen, maar nu werd daar toch een wat definitiever tintje aan gegeven. Jaap ontving van zijn ploeg een paar brandweerklompen en een sierlijke spiegel met inscriptie. Voor Cor was er eveneens een spiegel, de klompen had hij bij zijn 'vorige' afscheid al eens mogen ontvangen. Jaap droeg een aantal van zijn trainingsattributen over aan zijn opvolgers. Zo ging zijn onverbiddelijke stopwatch ("weer niet binnen de tijd jongens!") over in handen van Jörg Rooze.

Of beide heren zich vanaf nu nooit meer op de oefenavonden van de jeugdbrandweer zullen vertonen valt overigens te betwijfelen... Ze blijven immers van harte welkom!

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren