Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 214 km

Veel automatische meldingen voor brandweer

Toegevoegd: 10-10-2007, 23.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Diverse Zeeuwse brandweerploegen zijn dinsdag en woensdag ingezet voor automatische brandmeldingen. Voor zover bekend ging het telkens om loze meldingen.

De Goese brandweer werd dinsdagnacht rond 04.10 uur opgeroepen voor een alarm vanuit het Oosterscheldeziekenhuis aan de 's-Gravenpolderseweg. Rond 16.25 uur volgde voor het korps Hulst een melding bij een bedrijf aan de Zandbergsestraat in Graauw.

Even na 22.00 uur moest ook de Stadsgewestelijke brandweer uitrukken voor een automatische brandmelding. Dit keer kwam de melding vanuit groothandel Sligro aan de Bedrijfsweg in Vlissingen. Nadat een beveiliger ter plaatse was gekomen konden de spuitgasten weer inrukken

Woensdagochtend vroeg was er wederom alarm voor de Stadsgewestelijke brandweer. Dit keer ging het om een melding bij het gebouw van Rijkswaterstaat aan de Poelendaelesingel in Middelburg.

Een kleine drie uur later, rond 08.50 uur, was het raak in Kapelle. Daar kwam een alarmmelding vanuit het pand van Prisma Food Retail aan de Nijverheidsweg. Later volgde ook nog een melding vanuit een pand aan de Lange Dreef in Oosterland. Deze melding kwam via een particuliere alarmcentrale.

Omstreeks 19.50 uur moest de brandweer ook uitrukken voor een automatische melding in een pand van de Stichting Tragel. Het ging om een complex aan de Inghelosenberghe in Sint Jansteen.

De ervaring leert overigens dat de meeste automatische meldingen die bij de hulpdiensten binnenkomen loos alarm zijn. Toch komt het voor dat er daadwerkelijk sprake van brand is. Voorbeelden hiervan zijn de grote branden bij Pot in Axel (2007) en Inter Scaldis in Kruiningen (2003).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren