Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Jongeren filmen mishandeling 13 jarige

Toegevoegd: 01-12-2007, 10.36 uur
Door: Politie Zeeland

SLUIS - Politie Zeeland heeft donderdagmiddag 5 leerlingen aangehouden van een middelbare school in de gemeente Sluis op verdenking van openlijke geweldpleging.

Het betroffen drie 17-jarige jongens en twee 16-jarige jongens, allen woonachtig in de gemeente Sluis. Tijdens een uit de hand gelopen grap werd een, willekeurige, 13-jarige scholier hier het slachtoffer van. In de garderobe van de school werd het slachtoffer tegen de grond gewerkt waarna 4 jongens 'gestapeld' boven op hem gingen liggen.

Deze geweldadige actie werd vervolgens door één van de daders gefilmd. De jeugdige daders hebben 1 nacht doorgebracht in het arrestantencomplex Torentijd te Middelburg. Zij zullen zich voor hun daden moeten verantwoorden bij de kinderrechter. In de loop van vrijdag zijn de jongens weer in vrijheid gesteld en overgedragen aan hun ouders. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden redelijk.

De school beraadt zich nog op disciplinaire maatregelen tegen het 5-tal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren