Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 37 km

Oefening zorgcentrum zorgt voor consternatie

Toegevoegd: 03-12-2007, 17.09 uur
Door: Christian van der Weele

GOES - Een oefening in zorgcentrum Rehoboth is wat anders verlopen dan aanvankelijk werd gedacht.

Het scenario was dat een woning in het appartementencomplex in brand stond door kortsluiting in het koffiezetapparaat. Er was een bewoner en zijn kleinzoon in het appartement die allebei verwondingen opliepen.

Door het personeel (BHV-ers) van het zorgcentrum werd adequaat gereageerd en er werd direct alarm geslagen. Hierbij werd naar 112 gebeld met de melding dat er daadwerkelijk brand was. Ook omstanders belden 112 bij het zien van de rook.

De alarmcentrale alarmeerde in eerste instantie een autoladder en tankautospuit die binnen enkele minuten uitrukten. Na een halve minuut werd al opgeschaald naar middelbrand en later zelfs naar grote brand. Pogingen van de oefenleiders om de alarmcentrale te bellen mislukten in eerste instantie, zodoende kwam er naast een ambulance, drie tankautospuiten, een autoladder en diverse politie-eenheden ter plaatse.

De brand werd uiteindelijk geblust en de gewonden werden na eerste hulp te zijn verleend overgedragen aan het ambulancepersoneel. De bewoners, die ook van niets wisten, zagen alles met grote belangstelling aan. Tijdens de oefening zijn wat leerpunten naar voren gekomen. Niet alleen het uitschakelen van de brandmeldcentrale is belangrijk, ook het waarschuwen van de alarmcentrale op het moment dat de rookmachine aangaat is een punt.

De alarmcentrale was op de hoogte van de oefening, maar niet dat er met rook werd geoefend. Al met al kunnen de bewoners zich veilig wanen in het zorgcentrum: als er écht iets is, reageren de BHV-ers adequaat en de brandweer staat zo op de stoep!


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren