Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Man verkrachtte wellicht meerdere vrouwen

Toegevoegd: 20-12-2007, 13.19 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - De aanhouding op 13 november jl. van een 52-jarige man uit de gemeente Middelburg, die wordt verdacht van het plegen van twee verkrachtingen in 1989 en 1990, gaf de recherche van politie Zeeland aanleiding nader onderzoek te doen naar de wandelgangen van deze man.

Het onderzoek richtte zich op nog meer misdrijven die gepleegd zouden zijn in de periode 1989 tot heden. De recherche heeft met verschillende vrouwen gesproken die in de afgelopen jaren slachtoffer zijn geweest van een aanranding, verkrachting of een poging daartoe of van stalking en die het signalement van de verdachte herkenden.

In negen zaken is er verband gelegd met bovengenoemde verdachte. Het onderzoek is nog niet afgerond en zal zeker nog meer tijd in beslag nemen. Omdat de verdachte enige tijd als (inter)nationaal vrachtwagenchauffeur heeft gewerkt zou hij wellicht ook in verband gebracht kunnen worden met zedendelicten die in het buitenland zijn gepleegd.

De recherche sluit niet uit dat in Zeeland mogelijk nog meer vrouwen slachtoffer zijn geworden van deze verdachte. Zij wil daarom graag in contact komen met vrouwen die recent of in het verleden slachtoffer zijn geweest van een verkrachting of een poging daartoe door een man met het volgende signalement:
- Blanke man
- Lengte 1.70 m à 1.75 m
- Huidige leeftijd 52 jaar
- Normaal postuur
- Blond tot donkerblond achterovergekamd haar
- Spreekt accentloos Nederlands

Tevens wil de recherche graag nogmaals spreken met vrouwelijke slachtoffers die al aangifte hebben gedaan, maar waarvan de zaak nog niet is opgelost en waarbij de dader voldoet aan het hierbovengenoemde signalement. Zij kunnen zich melden via 0900 8844 of bij het plaatselijk politiebureau. Deze oproep geldt niet voor vrouwen die al gereageerd hebben op de eerdere oproep in november jl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren