Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 80 km

Ruim 20 aanhoudingen na vernielingen

Toegevoegd: 20-12-2007, 17.06 uur
Door: Politie Zeeland

HULST - Naar aanleiding van diverse vernielingen die werden gepleegd aan het monument Keldermanspoort in Hulst, heeft de politie de afgelopen weken 21 personen gehoord als verdachten. Zij zijn allen afkomstig uit de gemeente Hulst en tussen de 12- en 22 jaar oud.

De politie startte met een onderzoek nadat de gemeente Hulst aangifte had gedaan van vernielingen die waren gepleegd in de periode maart t/m mei 2007. De Keldermanspoort en omgeving werd door jongeren regelmatig gebruikt als hangplek. Zij pleegden vernielingen en zorgen voor overlast. Zo werden op diverse plaatsen de kinderkopjes uit de bestrating gehaald en in de gracht gegooid.

Ook werd met stenen gepoogd door een kogelgat te gooien waardoor de muur werd beschadigd. Een tweetal grote betonnen blokken vanonder het bruggetje werden in het water gegooid. Van het bruggetje werd een spankabel vernield. Een beschermkap rond de lampen die het monument belichten werden eveneens vernield. Ook werd de Keldermanspoort op diverse plaatsen beklad met grafity.

Tegen alle 21 verhoorde personen is proces-verbaal opgemaakt, zij zullen te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen. De Keldermanspoort is aangewezen als Rijksmonument en derhalve beschermd. De overtredingen zijn dus geen gewone vernielingen maar vallen onder de Monumentenwet 1998. De overtredingen zullen dus zwaarder gestraft worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren