Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

KNRM vijf uur bezig met evacuatie schip

Toegevoegd: 21-12-2007, 15.53 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - De reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens is donderdagavond uitgevaren voor een zogeheten medische evacuatie; kortweg medevac.

Rond 22.55 uur was gemeld dat aan boord van de ferry Pride of Brugge een vrouw was met een mogelijke maagbloeding. Omdat er geen helikopter kon worden ingezet, voer de reddingsboot met spoed uit richting het schip, dat op dat moment tussen Zeebrugge en Engeland voer.

Via de Kustwacht werd ook de ambulancedienst gewaarschuwd. Nabij de Westpitboei werden opstappers en ambulancemedewerkers aan boord van het schip gebracht. De patiënt werd gestabiliseerd en vervolgens aan boord van de reddingsboot gebracht.

De Engelse patiënt en haar man werden vervolgens met de boot overgebracht naar de Visserijhaven in Oostende. Daar stond een Belgische ambulance klaar. De vrouw is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Knokke gebracht.

Rond 04.00 uur was de Zeemanshoop weer terug op station.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren