Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Mannen ogepakt na brand sGravenpolder

Toegevoegd: 30-12-2007, 21.35 uur
Door: Politie Zeeland

'S-GRAVENPOLDER - De politie heeft zondag drie mannen aangehouden in verband met de brand die gisteren woedde bij de supermarkt aan het Klimopplein in 's-Gravenpolder.

De drie, twee van 19 en één van 22 jaar oud en afkomstig uit 's-Gravenpolder, Rilland en Vlissingen, zijn vanmorgen aangehouden in hun woning ('s-Gravenpolder) en op het politiebureau in Goes. Zij hebben daar verklaringen moeten afleggen over de brand.

Getuigen hadden gemeld dat er brand was tussen de supermarkt en de sporthal in. Ook werden er verschillende getuigen gehoord die namen noemden van mogelijke betrokkenen. De politie heeft onderzoek gedaan en de drie betrokkenen vanmorgen aangehouden.

Zij verklaarden alle drie dat zij vuurwerk naar vuilniszakken hadden gegooid. Hierdoor waren de zakken gaan smeulen en even later kwamen de vlammen tot onder de luifel van de sporthal. Medewerkers van de brandweer verklaarden dat, als er tien minuten later gebeld was, dan had het vuur al onder het dak van de sporthal gezeten.

Naar aanleiding van de getuigenverklaringen is contact gezocht met de officier van justitie. Hij gaf toestemming voor het aanhouden van de verdachten. Aan de buitenzijde van de supermarkt is brandschade ontstaan, binnen in de supermakrt is ook rookschade ontstaan.

De technische recherche van de Zeeuwse politie heeft sporenonderzoek gedaan. Ook aan de buitenzijde van de sporthal is schade ontstaan. De ontstane schade zal op de verdachten worden verhaald. De drie mannen zitten nu nog vast en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zie ook: Overslag buitenbrand naar sporthal op nippertje voorkomen (30-12)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren