Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

4234 leeft verder in Roemeens dorp

Toegevoegd: 01-03-2008, 00.10 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
THOLEN - Pompiere, komt er met grote letters op te staan. Het Nederlandse kenteken wordt vervangen door een Roemeens exemplaar, maar daarmee is brandweerwagen 4234 toe aan een tweede leven.

Maandag 7 maart vertrekken zeven Thoolse brandweerlieden met het voertuig naar Roemenië. Ze schenken de oude tankautospuit aan de plaatselijke brandweer van gemeente Salard. "Wij zijn ontzettend blij met dit soort initiatieven uit de samenleving", zegt burgemeester Willem Nuis die gisteren officieel de sleutel van het voertuig overhandigde aan Jan. "Het voertuig kan nog prima dienst doen in Roemenië." Commandant Koos de Feijter verwacht dat het voertuig in Salard nog zeker tien jaar kan functioneren.

De gemeente stelt 16.000 euro beschikbaar in het kader van Tholen als Millenniumgemeente, een project ter bestrijding van de armoede in de wereld. De chauffeurs van de brandweer nemen speciaal vijf dagen verlof op.

Thoolse bedrijven en instellingen sponsoren de reis. "We hopen dat we meer sponsorgeld binnen halen", zegt De Feijter. "Dat gaat dan naar brandveiligheidsvoorzieningen het bejaardentehuis in Salard."

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren