Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 379 km

Brandweer druk door stormmeldingen

Toegevoegd: 01-03-2008, 10.09 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Diverse Zeeuwse brandweerploegen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagochtend ingezet voor stormmeldingen. Er ontstond op verschillende plaatsen schade. Bij de hulpdiensten kwamen ruim twintig meldingen binnen.

Op meerdere plaatsen waaiden ramen kapot. Voor de Westerscheldetunnel aan de kant van Ellewoutsdijk waaiden enkele verkeerslichten om en ook de afscheiding tussen twee weghelften bij wegwerkzaamheden bij de Zeelandbrug werd getroffen.

In Axel waaide een boom op een huis, maar of daar veel schade is ontstaan, is nog niet bekend. Er vielen ook op andere plaatsen bomen om. Zoals bijvoorbeeld op de 's-Gravenpoldersestraat bij 's-Gravenpolder (foto's 1 t/m 4). Bij de 's-Gravenpolderseweg in Goes waaide een houten stellage om (foto's 5 t/m 8).

Ook voertuigen bleven door de storm niet gespaard. Zo waaiden op het Rodedorp in Zierikzee dakpannen op een geparkeerde auto en op het Hollandiaplein in Goes kwam een grote vlaggenmast op een geparkeerde auto terecht.

Ook op bouwterreinen was het raak. Bij de bouwplek van appartementen en een brede school nabij de Oosterscheldestraat in Middelburg vloog vrijdagavond het bouwmateriaal in het rond. Zaterdagochtend waaiden enkele bouwplaten van het dak van de brede school weg.

In Vlissingen waaide een blokhut van Manege Paardoes aan de Bosweg weg. Deze kwam gedeeltelijk in een sloot en gedeeltelijk op een fietspad terecht. Op de Noordlangeweg bij Colijnsplaat waaide een bouwkeet om en op de Nassaulaan in Middelburg waaide een dixie-toilet om. Bij de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg waaiden enkele vuilcontainers de straat op.

In Axel waaiden op de De Ruyterstraat enkele dakpannen van een rij woningen. De brandweer werd ingezet om de losliggende pannen weer goed te leggen (foto's 9 t/m 12).

Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren