Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Vijf aanhoudingen bij protestactie T'neuzen

Toegevoegd: 07-03-2008, 16.47 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant & Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft in Terneuzen vijf leden van de extreem-rechtse organisatie Voorpost aangehouden in verband met bekladdingen.

De mannen varieerden in leeftijd tussen 19 en 23 jaar en waren afkomstig uit Veenendaal, Bilthoven, Marken en Houten. De vijf zijn overgebracht naar het bureau van politie en hebben daar verklaringen afgelegd. Met een proces-verbaal op zak zijn ze weer naar huis gestuurd.

In totaal vijftien aanhangers van Voorpost hebben in Terneuzen actie gevoerd tegen de aanwezigheid van coffeeshops in de stad. Rond het middaguur trokken ze naar Checkpoint - waar een louter verbale confrontatie plaatsvond met enkele medewerkers van de coffeeshop - en daarna even naar Miami.

Vervolgens verpreidde de groep zich om te folderen. Behalve de bekladdingen, die toen plaatsvonden, hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. De politie is nadrukkelijk in het centrum van Terneuzen aanwezig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren