Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kazerne Terneuzen naar Koegorspolder

Toegevoegd: 07-03-2008, 16.53 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De gemeenteraad van de Terneuzen heeft donderdag besloten 13,6 miljoen euro beschikbaar te stellen voor nieuwbouw voor een brandweerkazerne en een vestiging van de afdeling Beheer & Onderhoud in de Koegorspolder. Het besluit, dat unaniem werd genomen, betekent dat er definitief een nieuwe brandweerpost komt voor het Terneuzense brandweerkorps.

De huidige brandweerkazerne aan de Mr. F.J. Haarmanweg en de huidige gemeentelijke locaties aan de Industrieweg en de Kamerlingh Onnesstraat zijn volgens de gemeente verouderd en niet ingericht voor een moderne bedrijfsvoering. Door de onderlinge samenwerking kan tot 25 procent op kosten worden bespaard, aldus de gemeente in een persbericht.

De nieuwbouw van de brandweer komt naast het nieuwe oefencentrum ‘Underground’ van RICAS. Met dit bedrijf zal in de toekomst intensief worden samengewerkt. Op de nieuwe locatie zal ook de ambulancedienst worden gevestigd. In Terneuzen-Noord moet door de verplaatsing een extra uitrukpost voor de brandweer worden gerealiseerd. De kazernes in Zuiddorpe en Sluiskil moesten aanvankelijk verdwijnen, maar blijven dankzij protestacties toch behouden.

Er wordt inmiddels gewerkt aan een bouwontwerp van het complex. De gemeente denkt het nieuwbouwplan direct na de zomer Europees aan te besteden, waarna de bouw vermoedelijk begin 2009 van start kan gaan. Rond de herfst van dat jaar moet het complex helemaal gereed zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren