Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken man rijdt in op groep wielrenners

Toegevoegd: 07-03-2008, 23.15 uur
Door: Politie Zeeland

AXEL - Gisteravond rond 20.12 uur is een groepje wielrenners op de Kijkuit in Axel aangereden door een automobilist die teveel gedronken had.

De automobilist reed over de Liniedijk en wilde rechtsaf slaan de Kijkuit op. Hij reed tegen de voorkant van een geparkeerde auto aan en daarom week hij uit naar links. Daar fietste juist een groepje van vijf wielrenners die de man, 35 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Hulst, niet gezien had, zo verklaarde hij.

Twee wielrenners raakten gewond door de aanrijding. Eén man van 47 uit de gemeente Hulst raakte ernstig gewond aan zijn been, één man van 43 uit dezelfde gemeente raakte gewond aan zijn schouder. De andere drie wielrenners kwamen met de schrik vrij. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Van de veroorzaker van het ongeluk is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij tweeenhalf keer zoveel had gedronken dan toegestaan. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Zowel het voertuig waarmee de aanrijding is gepleegd, als het geparkeerde voertuig zijn in beslag genomen door de technische recherche van de Zeeuwse politie. Ook de fietsen werden meegenomen voor onderzoek.

De wielrenners waren gekleed in refelecterende kleding, hadden hun helmen op en voerden verlichting op hun fietsen. De verdachte wordt op dit moment nog steeds verhoord en zit nog vast in het politiecellencomplex.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren