Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 225 km

Scholieren CSW ervaren kantelen auto

Toegevoegd: 14-03-2008, 10.12 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Leerlingen van de Christenlijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) in Middelburg hebben de afgelopen dagen op hun schoolplein aan de Elzenlaan kunnen ervaren wat er gebeurt als je verongelukt in een auto en deze daarbij over de kop vliegt.

Tientallen brugklassers konden in een speciale gordelsimulator van Veilig Verkeer Nederland zelf ondervinden wat het belang van autogordels is bij dat type ongevallen. Nadat de auto waarin zij zaten op zijn kop was gezet moesten de leerlingen, natuurlijk onder het oog van hun medescholieren en docenten, uit de auto klimmen.

De school hoopt dat door de inzet van de simulator de leerlingen wat extra aandacht hebben gekregen voor verkeersveiligheid.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren