Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Crematie brandweerman met korpseer

Toegevoegd: 14-03-2008, 15.49 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De woensdag omgekomen brandweerman Wim Matthijssen uit Terneuzen zal worden gecremeerd met korpseer. Dat zal sober, plechtig, statig en volgens een strak protocol gebeuren. Dat heeft de gemeente Terneuzen vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Tijdens het moment waarop mensen afscheid kunnen nemen van Matthijssen zullen brandweerlieden hoogstwaarschijnlijk een dodenwacht houden. Zij zullen dan op vastgestelde posities rond de kist staan. De kist zal worden bedekt met een brandweervlag. Het uitgaanstenue en de pet van Wim Matthijssen worden ook op de kist geplaatst.

Rouwstoet
Tijdens de uitvaart dragen hulpverleners die deel uitmaken van het protocol, het zogeheten uitgaanstenue. Andere brandweerlieden en vertegenwoordigers van bijvoorbeeld ambulancedienst en politie zijn geüniformeerd. Brandweerlieden dragen de kist en de bloemen en lopen in zogeheten ‘langzame pas’. De rouwstoet wordt gevormd door respectievelijk bloemendragers, dragers met kist, familieleden, de brandweercommandant, andere autoriteiten en overigen. Een politie-escorte gaat voorop en sluit de stoet af.

Als de kist wordt gedragen, staan alle geüniformeerden in de houding en vormen zij een erehaag. Vlag en pet worden na afloop van de ceremonie aan zijn vrouw overhandigd. Morgen, zaterdag 15 maart, worden brandweerlieden en medewerkers van hulpverleningsorganisaties uit de regio in de brandweerkazerne in de gelegenheid gesteld om stil te staan bij het tragische ongeval. Medewerkers van Philips, waar Wim Matthijssen werkte, zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst. De bijeenkomst is uitsluitend voor genodigden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de uitvaart precies plaatsvindt. Dit is volgens de gemeente afhankelijk van de voortgang van het onderzoek naar het ongeval, dat wordt uigevoerd door het KLPD.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren