Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgers oefenen met dompelpomp en waterkanon

Toegevoegd: 06-12-2005, 22.13 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De brandweerlieden van de post Torenweg (Middelburg-Zuid) hebben dinsdagavond geoefend met een dompelpomp. Ook werd gebruik gemaakt van een waterkanon.

De oefening begon rond acht uur 's avonds op de kade van de Uiterschootweg in Middelburg. De brandweerlieden moesten water oppompen uit het Arnekanaal en dit vervolgens weer wegspuiten door middel van een groot waterkanon.

De spuitgasten maakten tijdens de oefening gebruik van de tankautospuit 4533 en de dompelpomp 4360. De dompelpomp werd overigens ter plaatse gebracht met het haakarmvoertuig 4561die voor de oefening speciaal vanuit Vlissingen naar Middelburg was gekomen.

De oefening zorgde, zoals eigenlijk alle oefeningen, weer voor enkele leermomenten. Volgende week houden de leden van de post Torenweg overigens de jaarlijkse kerstoefening. Tijdens deze oefening is net als voorgaande jaren sprake van een middelbrand.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren