Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wateroverlast bij Etos-vestiging Goes

Toegevoegd: 21-03-2008, 16.31 uur
Door: Brandweer Goes
GOES - Tijdens aanhoudende regenval werd donderdagavond rond kwart over negen de Goese brandweer opgeroepen in verband met wateroverlast in de Etos-vestiging aan het Kolveniershof in het Goese centrum.

Er kwam via het plafond flink wat water de winkel in. Het winkelpersoneel ontdekte de lekkage rond sluitingstijd na de koopavond. Een stuk of tien teilen en emmers werden neergezet om het water enigszins op te vangen. De lekkage zette echter door.

Verstopte regenwaterafvoer
Al snel rees het vermoeden dat een verstopte regenwaterafvoer op een balkon van een appartement boven de winkel de oorzaak zou kunnen zijn. De bewoners van dat appartement waren echter niet thuis. Daarom besloot het winkelpersoneel de brandweer in te schakelen. Die arriveerde binnen tien minuten met een tankautospuit en de autoladder.

10 cm water op balkon
Met behulp van de autoladder kon het balkon boven de winkel bereikt worden. Op dat balkon stond inderdaad ruim 10 centimeter water. Een verstopte afvoer bleek inderdaad de oorzaak. De verstopping kon snel worden verholpen. Vervolgens ging de brandweer in de winkel aan de slag. Een aantal plafondplaten werd weggehaald, elektrische apparatuur werd veiligheidshalve afgekoppeld en de brandweer hielp met het droogdweilen van de winkel.

Na enige tijd stopte inderdaad de waterlekkage waarmee duidelijk werd dat met de verstopte afvoer op het balkon inderdaad de oorzaak van de wateroverlast was gevonden. Tegen 22.00 uur keerde de uitgerukte ploeg, onder dankzegging van het winkelpersoneel, terug naar de kazerne.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren