Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 26 km

Brandweerkorps Sluis redt koe uit melkpunt in Eede

Toegevoegd: 08-12-2005, 08.49 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

EEDE - Het brandweerkorps Sluis is vanochtend uitgerukt voor een hulpverlening in Eede.

Rond vijf over zeven kwam de melding binnen dat er een koe in een melkput was gevallen. Het dier was met een boer op weg naar de melkmachine van een boerderij aan de Blindeweg.

De koe is vermoedelijk uitgegleden en vervolgens onder een reling doorgeschoven. Zodoende is de koe terecht gekomen in de put. De boer kon het beest niet zelf uit de put krijgen dus daarom werd de hulp ingeroepen van de brandweer.

De brandweerlieden van de post Aardenburg werden rond vijf over zeven opgepiept voor de melding. Zij gingen ter plaatse met de tankautospuit 5535. Omdat het hun niet goed lukte de koe uit de put te halen werd assistentie gevraagd.

Als gevolg daarvan werd rond tien voor half ook de hulpverleningsgroep van Oostburg opgepiept voor de melding. De Oostburgse brandweerlieden rukten uit met het hulpverleningsvoertuig 5570.

Samen is het de brandweerlieden wel gelukt de koe te redden. De koe staat inmiddels weer op zijn benen en maakt het voor zover bekend goed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren