Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

duitse kitsurfer (15) zwaargewond

Toegevoegd: 12-04-2008, 21.02 uur
Door: Manfred Berrevoets

ELLEMEET - Zaterdagochtend is een 15-jarige Duitse kitesurfer bij de Brouwersdam in Ellemeet zwaargewond geraakt.


De jongen was met drie vrienden aan het kitesurfen aan de Buitenzijde van de Brouwersdam. Even voor twaalf uur wilde de jongen starten vlakbij een strandtent toen de wind opeens vol in zijn zeil kwam. Hierdoor werd de jongen omhoog getrokken en sloeg met hoge snelheid tegen de zijkant van de strandtent. Door de klap ontstond er een gat in de dikke planken aan de zijkant van de strandtent.

Omdat het slachtoffer zwaar gewond was werd er ook een traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Deze heeft ter plaatse medische hulp verleend. 

De jongen is vervolgens per ambulance overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie heeft hij zware verwondingen opgelopen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard (13-4-2008 om 12:09)
Verbieden is een groot woord, aan banden leggen is beter. Andere gevaarlijke sporten gebeuren op afgesloten gebieden zoals een cicuit. Vroeger mocht je ook overal surfen, nu aleen op aangegeven lokaties, dit is ook niet voor niets gedaan.
Erik (13-4-2008 om 11:27)
Inderdaad, slaat nergens op. Er zijn zoveel sporten welke risico's met zich meebrengen. Deze worden toch ook niet verboden?
Sander (12-4-2008 om 22:49)
Dan kan je alles wel gaan verbieden.
Anjo (12-4-2008 om 22:05)
Zeer gevaarlijke"sport " Moest verboden worden, zeker voor zulke jonge mensen.
Cookie-instellingen beheren