Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Anderhalf jaar celstraf voor fatale ruk aan de handrem

Toegevoegd: 08-12-2005, 14.01 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

MIDDELBURG - Een 23-jarige inwoner van Serooskerke (W) is volgens de rechtbank in Middelburg schuldig aan een dodelijk verkeersongeval op 9 november 2003 in Terneuzen.


De rechtbank vond gisteren bewezen dat de man als bijrijder een ernstig auto-ongeluk heeft veroorzaakt door aan de handrem te trekken. Bij het ongeval kwam zijn 23-jarige vriendin om het leven. De man werd conform de eis veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf en drie jaar rijontzegging.

Raadsman E. Smit had eerder kritiek geuit op het onderzoek van de politie, die bij de reconstructie fouten zou hebben gemaakt. De reconstructie achtte de rechtbank niet van belang voor de uitspraak. „Het meest waarschijnlijke is dat de man aan de handrem heeft getrokken”, staat in het vonnis.

Ook het feit dat hij nog maar vier jaar zijn rijbewijs heeft en diverse verkeersovertredingen op zijn naam heeft staan werd meegenomen in de strafmaat. Aan de andere kant nam de rechtbank mee dat het fatale ongeluk ruim twee jaar geleden is gebeurd en het slachtoffer zijn vriendin was.

Met zijn vieren waren ze uit geweest in België en reden ze in de vroege ochtend van 9 novemberover de Tractaatweg. De bestuurster had verklaard dat de Serooskerkenaar aan de handrem zat, maar ze had hem niet aan de handrem zien trekken.

Plotseling had ze de auto niet meer in de hand en werden de drie inzittenden uit de auto geslingerd. De bestuurster bleef ongedeerd. Een andere vriendin en hijzelf raakten zwaar gewond. De advocaat liet gisteren weten dat zijn cliënt tegen de straf in hoger beroep gaat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren