Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiehond pakt dader inbraak Bergen op Zoom

Toegevoegd: 14-04-2008, 21.25 uur
Door: Politie M.W.-Brabant
THOLEN -  In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie met behulp van politiehond Saro in Tholen een 24-jarige inbreker uit Utrecht aangehouden.

Rond 02:30 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer van de politie Midden- en West-Brabant een melding binnen van een inbraak bij een telecombedrijf aan de Fruiteniersdreef in Bergen op Zoom. Agenten waren binnen enkele minuten op de plaats van de melding en zagen dat een personenauto er met hoge snelheid vandoor ging in de richting van de Randweg Noord.


Via de nieuwe Rijksweg A4 werd de achtervolging ingezet tot aan Tholen. Daar verloor de politie het voertuig uit het oog. Korte tijd later zagen Zeeuwse politieagenten de auto weer richting Brabant rijden.
 
Op de Oud-Vossemeersedijk in Tholen werd de auto zonder chauffeur aangetroffen. Diensthond Saro vond even later de 24-jarige man samen met zijn geleider na een speurtocht over landbouwgrond in een bloembollenkas. Bij aankomst van de politie bij het telecombedrijf maakten nog twee daders zich uit de voeten. Zij zijn nog voortvluchtig.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de daders een toegangsdeur van de winkel hebben opengebroken en binnen een ravage hebben aangericht. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De verdachte is in verzekering gesteld. De auto van de verdachte is voor sporenonderzoek veiliggesteld.

Uit de winkel zijn onder andere mobiele telefoons weggenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren