Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkeersexamen voor Zeeuwse scholieren

Toegevoegd: 17-04-2008, 09.03 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de hele provincie worden vandaag theoretische verkeersexamens afgenomen onder basisschoolleerlingen. Vol-gende week volgt een praktisch examen. In Noord-Beveland is men daar echter vandaag al mee bezig.


Uit een inventarisatie bleek in 2007 dat dat in de gemeente Noord-Beveland slechts 40 procent van de kinderen meedeed met het examen. In de rest van de provincie was dat gemiddeld 90 procent. Daarom werd onder het motto 'Samen aan de slag voor de ver-keersveiligheid' gestart met het wegwerken van deze achterstand.

De Christelijke basisschool Kamperschouw uit Kamperland en Openbare Basisschool De Vliete uit Wissenkerke hebben voor vanmiddag een praktisch verkeersexamen opgezet voor leerkrach-
 
ten en ouders van alle Noord-Bevelandse basisscholen. Zij kunnen op die manier ook kennis maken met de fietsenkeuring en het fietscircuit om de rijvaardigheid te testen.

De gemeente Noord-Beveland hoopt, mede door het examen dat vandaag afgelegd moet gaan worden door de volwassenen, dat in 2009 alle kinderen uit die gemeente deel kunnen nemen aan het praktijkexamen. In de loop van het jaar zullen samen met een adviseur van Veilig Ver-keer Nederland (VNN) routes bedenken voor dit gedeelte van het examen.

Aan het theoretische gedeelte van het examen doen vandaag verspreid over de provincie overigens duizenden kinderen mee. Alleen al uit de gemeenten Middelburg en Veere doen er 740 scholieren mee aan de toets, welke een initiatief is van VVN. Volgende week volgt voor hun een praktijkexamen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tineke doeland (17-4-2008 om 10:24)
Zet m op Moon Elzenga en de hele groep 7 van de Wilgenhof!!
Cookie-instellingen beheren