Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 50 km

Elf 'gewonden' bij in scene gezette botsing

Toegevoegd: 17-04-2008, 23.40 uur
Elf 'gewonden' bij in scene gezette botsing
Door: Roland de Jong
YERSEKE - In Yerseke heeft de brandweer donderdagavond een flinke inzetoefening gehouden.


Op en rond de Molenlaan was een ongeluk in scène gezet waarbij drie personenauto's, twee fietsers en een voetganger betrokken waren. De botsing vond plaats toen een auto vanaf de Kakeldans de Molenlaan opdraaide. Een tweede auto kon door een ruk aan het stuur een botsing voorkomen maar raakte wel in een slip en kwam een stukje verderop op zijn dak tot stilstand.

De derde auto kon een botsing niet meer voorkomen. Dit voertuig kwam op zijn zij tot stilstand. In de auto die op z'n kop lag zaten twee volwassenen en een kind. Deze moesten via de achterruit worden bevrijd. Hierbij werden diverse redgereedschappen ingezet.

Van auto drie moest het dak worden verwijderd om met behulp van de wervelplank een slachtoffer te bevrijden. De slachtoffers van de eerste auto konden met de hulp van de brandweerlieden de auto zelf verlaten. De twee fietsers die tijdens het ongeluk voorbij kwamen raakten door de schrik ten val en ook zij raakten gewond. De voetganger raakte door het zien van het ongeluk in een schok.

Er waren in totaal elf 'slachtoffers'. Deze hadden diverse verwondingen, variërend van licht tot ernstig. De gewonden moesten worden opgevangen en behandeld door de EHBO groep van Yerseke.
 
Al met al kregen de blusploeg van Yerseke en de hulpverleningsgroep van Kruiningen een zeer realistische oefening voor de kiezen, welke zeker als geslaagd mag worden beschouwd.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maurice Potter (18-4-2008 om 18:42)
Ik ben het volkomen met Marisca eens, ik heb dan zelf mee gedaan maar het was echt sucsesvol en zeker een geslaagde oefening!
Mariska (18-4-2008 om 08:59)
Prima om zulke oefeningen te houden. Er wordt over het algemeen een hoop van geleerd. En dat komt dan zeer zeker ten goede als er een "echt" ongeluk gebeurt.
Cookie-instellingen beheren