Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 290 km

Chauffeurs krijgen veiligheidstraining ROVZ

Toegevoegd: 19-04-2008, 10.18 uur
Chauffeurs krijgen veiligheidstraining ROVZ
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Op het terrein van Wolter en Dros Installatietechniek in Heinkenszand hebben werknemers van diverse bedrijven zaterdag getraind op een mobiele slipbaan.


Het ging om chauffeurs van Wolter en Dros installatietechniek zelf, maar ook van Van der Straten Aannemingsmaatschappij Hansweert, Verstraten Funderingstechnieken uit Oostburg en Montagebedrijf van Beek uit Sint-Phillipsland.

De bovengenoemde bedrijven deden mee aan het ROVZ/EVO-project 'Verbetering verkeersveiligheid bestelverkeer in Zeeland'. De chauffeurs moesten met hun eigen auto's kennis maken met voertuigbeheersing onder moeilijke omstandigheden. De groep trainde op de slipbaan van Training Company. Er werd onder meer geoefend met het remmen- en stoppen bij snelheden van dertig en vijftig kilometer per uur.

Om de training dynamisch te maken werd er ook geoefend op glad wegdek en werd ook gebruik gemaakt van het ABS-systeem van de bedrijfsauto's. Verder kregen de werknemers ook les in het veilig uit de berm sturen. Bijna de helft van de eenzijdige ongelukken gebeurt immers doordat een auto in de berm raakt.

Om de training compleet te maken werd ook de kantelsimulator van Veilig Verkeer Nederland ingezet. De afgelopen weken werd dezelfde training ook al gehouden in Wemeldinge en Vrouwenpolder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ariska (20-4-2008 om 05:48)
Het zou gewoon verplicht in je rijlesuren en rijexamen moeten horen, het zou een hoop ellende besparen, waarschijnlijk omdat je dan al weet hoe je moet reageren voordat het te laat is.
Jack (19-4-2008 om 13:22)
Goed initiatief! Leuk om dit nieuws hier ook te lezen!
Cookie-instellingen beheren