Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Geen alarmsirenes op bevrijdingsdag

Toegevoegd: 22-04-2008, 09.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De maandelijkse sirenetest op de eerste maandag van mei gaat niet door. Het is dan Bevrijdingsdag en daarom zullen de alarmsirenes niet klinken.


De sirenes loeien elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur ongeveer anderhalve minuut. Deze test gaat volgens een regeling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken echter niet door op nationale feestdagen, waaronder dus Bevrijdingsdag op 5 mei.

Alle Nederlandse gemeenten zijn door het ministerie op de hoogte gebracht van het schrappen van de alarmtest in mei. Bij echte calamiteiten worden de sirenes, die worden bediend vanuit de regionale alarmcentrale in Middelburg, uiteraard wel gewoon in werking gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren