Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Nader onderzoek in dubbele verkrachtingszaak

Toegevoegd: 29-04-2008, 23.56 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De twee mannen die worden verdacht van het ver-
krachten, mishandelen en beroven van twee tienermeisjes in Vlis-
singen moeten naar het Pieter Baancentrum. Dat heeft de recht-
bank in Middelburg dinsdag bepaald.


De twee, een 36-jarige man uit Zoetermeer en een 40-jarige man uit
Vlissingen zouden de twee, 16 en 18 jaar oud, in de nacht van vrij-
dag 26 op zaterdag 27 oktober enige tijd hebben vastgehouden in
een woning aan de Sottegemstraat.
 
De slachtoffers werden meerdere malen op brute wijze verkracht en
mishandeld. Ook werd het hen onmogelijk gemaakt hulp in te roe-
pen. Nadat het 16-jarige meisje er toch in slaagde te ontsnappen,
kon zij via haar mobieltje hulp inroepen.
 
De politie deed daarop een inval in de woning. Aanvankelijk was de Vlissinger voortvluchtig, maar hij kon maandag 29 oktober alsnog worden ingerekend. De twee werden in de week die volgde in voorlopige hechtenis genomen.

De Middelburgse rechtbank oordeelde dinsdag dat de twee op dit moment nog niet goed berecht kunnen worden omdat uit het onderzoek niet gebleken is wat de persoonlijke, psychische omstandigheden van de verdachten zijn. Uit een eerste onderzoek is inmiddels gebleken dat er bij ten minste één verdachte wellicht sprake is van een ernstige persoonlijkheidsstoornis.

In afwachting van het onderzoek bij het Pieter Baancentrum is de zaak aangehouden. De rechtbank denkt echter binnen drie maanden alsnog uitspraak te kunnen doen.

Zie ook:
-
Twee tieners verkracht in woning Vlissingen (27-10-2007)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans Rietmeijer (3-5-2008 om 11:52)
Natuurlijk wil ik niets goed praten en natuurlijk ben ik voor behandeling. Zelfs ben ik er voor dat wanneer behandeling niets oplevert deze mensen een plaats geboden wordt buiten de samenleving. Ik denk echter dat straf zonder meer nooit iets oplost. Zelfs als er mentaal niets aan de hand is.
Sander (1-5-2008 om 13:38)
Beste Frans, zo kun je alles wel goedpraten...
Simon (1-5-2008 om 13:08)
Als mijn maag even niet goed werkt moet ik toch ook de rotzooi opruimen? Je blijft altijd verantwoordelijk voor je daden. Oke, in dit geval ligt het wat moeilijker lijkt het. Maar een (dwang)verpleging totdat men weer in orde is is toch wel het minste? Daarna nog een gepaste straf.
Frans Rietmeijer (1-5-2008 om 08:56)
Moeder, Uw reactie is zeer goed te begrijpen de misdaad die gepleegd is, is verwerpelijk. Maar, zo goed als je lever of nieren slecht kunnen functioneren kunnen ook je hersenen het af laten weten. Voor het gedrag dat hieruit voortvloeit kun je iemand toch moelijk verantwoordelijk houden.
Een moeder (1-5-2008 om 06:30)
Waarschijnlijk een persoonlijkheidsstoornis. Tja en dan heb je als slachtoffer pech, ontoerekeningsvatbaar dus hij ontkent omdat hij op dat moment dus een ander persoon was. Helaas gebeurt dat maar al te vaak. Zou niet uit moeten maken; de slachtoffers hebben ook levenslang.
Cookie-instellingen beheren