Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Russen opgepakt na aanvaring Noordzee

Toegevoegd: 01-05-2008, 18.11 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De waterpolitie heeft donderdag in Terneuzen een 42-jarige kapitein en een 27-jarige stuurman aangehouden in verband met een aanvaring op de Noordzee.


De twee, beiden van Russische komaf, worden er volgens de politie van verdacht vannacht rond 02.00 uur op de Noordzee bij IJmuiden met hun schip een plezierjacht te hebben geramd. Het jacht zonk enkele uren na de aanvaring. Vier opvarenden werden met reddingboten en een helikopter op tijd van boord gehaald.

Met behulp van radarbeelden wist de waterpolitie het 105 meter lange vrachtschip van de Russen, afkomstig uit Cyprus, te achterhalen. In de haven van Terneuzen bleek het schip zichtbare schade te hebben.
 
De twee bemanningsleden werden in de haven aangehouden. De schipper zegt echter niets van de aanvaring te hebben gemerkt. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan-Willem (1-5-2008 om 23:19)
Ik vermoed inderdaad dat ze van de KNRM zelf zijn ja. Maar dan nog zijn ze spectaculair!
Peter (1-5-2008 om 23:17)
Zijn toch beelden van de KNRM zelf?
Jan-Willem (1-5-2008 om 23:16)
Dat zijn inderdaad spectaculaire beelden bij de NOS! Echt mooie reportage van de reddingsactie. Het komt volgens mij weinig voor dat van zoiets beelden zijn.
Paul (1-5-2008 om 21:30)
Kijk voor de reddingsaktie op http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-373575/. Mooie beelden hoe de reddingsaktie is verlopen.
Peer (1-5-2008 om 21:17)
En waarom dan Guido? De toedracht is nog niet bekend, het is heel goed mogelijk dat ze het jachtje nooit gezien hebben laat staan gevoeld.
Guido (1-5-2008 om 19:25)
Ik hoop in ieder geval dat men het schip zolang aan de ketting legt tot de rederij de schade en de kosten van de reddingsaktie vergoed heeft.
Cookie-instellingen beheren